[row v_align=”equal”]

[col span__sm=”12″]

Han heter egentligen Staffan Eklund men i folkmun kallas han för PT-Staffan, och Marvêlle är mycket stolta och glada över att presentera honom som vår härliga ambassadör. Vi tog ett snack med honom för att prata om hans framgång i sociala medier, hur mycket mobiltid han lägger på en dag och hur han använder magnetfunktionen i våra produkter!

 

”Det är inte fel att ha magrutor eller vilja ha det – så länge det är av rätt anledning. Det är bara viktigt att komma ihåg att det inte krävs rutor på magen för att vara stark, vältränad eller lycklig”

 

Säger PT-Staffan när vi pratas vid över telefon. Ett citat som tydligt sammanfattar Staffans syn på hälsa och träning. Att det ska vara kul, balanserat och att det ska vara för ens egen skull… Men vi tar det från början!

 

Staffan är killen från Gotland som började yrkeslivet som snickare. Träning och hälsa var då bara en stor hobby och passion. Själv uttrycker han det som att han har ”lätt för att mingla och snacka med folk”. Addera Staffans ödmjuka sätt och det är inte konstigt att så många, redan då, vände sig till honom för träningstips och råd. Idag bor han i Stockholm, jobbar som PT och har flertalet kända profiler i kundportföljen. Att han skulle sadla om och utbilda sig till personlig tränare i samband med flytten för lite drygt åtta år sedan föll sig naturligt.

 

Vad är det bästa med ditt jobb som personlig tränare?

– Det är att jag får träffa så många människor. Min yngsta kund är 14 och min äldsta är 94. Nu har jag jobbat som PT i åtta år har fått följa många kunder under en längre tid. Det är fantastiskt kul att se dem utvecklas med min hjälp. Jobbet innebär också mycket frihet för mig, jag får ju jobba med min hobby. Det är härligt!

 

Men det är inte det enda Staffan gör. Han är också en influencer, och allt började med en blogg som han startade när han flyttade till huvudstaden:

– Jag startade den för min egen skull och för att få skriva av mig. Och med tiden märkte jag att folk gillade vad jag skrev. Då var det en renodlad träningsblogg och jag fick många frågor om kost och träning. Efter hand har det blivit mer av en livsstilsblogg, fortfarande med träning som den röda tråden.

 

Att han har coachat många i mediabranschen och fått länkkraft från dem är en framgångsfaktor. Men syftet var aldrig att få en stor blogg berättar Staffan. Det bara blev så.

 

Sedan i början av juli i år bloggar han på en ny portal, Lifestyleworld.se. Men det stora fokuset ligger nu på Instagram, där han i dagsläget har 108K följare. Där administrerar han även kontot @add.icecream – ett hälsosammare glassvarumärke som Staffan är Brand Manager för.

 

Nu är vi såklart nyfikna. Hur mycket använder du din mobil varje dag?

– Fyra timmar per dag skulle jag säga.

 

Mobilen verkar ju vara ett lika viktigt träningsredskap som ett par straps i dag. Håller du med om det?

–  Ja det har den verkligen blivit. Jag ser att väldigt många använder mobilen på gymmet.

 

Hur använder du mobilen i din egen träning?

– Oftast är det för att ta tiden, exempelvis när jag kör tabataintervaller.

PT-traningsredskap

Och Spotify kanske?

– Jag lyssnar faktiskt sällan på musik när jag tränar. Jag går hellre in i mig själv och fokuserar på det jag gör. Känner det jag gör. När jag däremot springer eller kör intervaller, då kan jag lyssna på musik. Jag skulle säga att min träning är 30 procent med musik och 70 procent utan.

 

Har du nytta av magnetfunktionen i våra skal när du tränar?

– Ja, just att jag kan fästa telefonen på träningsmaskinerna underlättar träningen mycket.

 

Du slipper hålla i den?

– Dels det, men sen gillar jag inte att ha grejer i fickorna. På gymmet ser jag många gånger ett behov hos andra att fästa telefonen på maskinerna. Då tipsar jag om Marvêlle.

Staffan berättar också att han brukar fästa skalet på stålräcken när han tränar utomhus. På så vis kan han sätta på kameran och se övningarna. Ett smart sätt när man inte har tillgång till en spegel.

 

Hur använder du mobilen som PT-Staffan?

– Bland annat så tar jag anteckningar som jag sedan för över till min iPad. På så vis håller jag koll på kundens utveckling. När jag gör träningsscheman online ber jag ofta kunder skicka videos så att jag kan följa upp och se så att de gör övningarna rätt. I min tur filmar jag egna videos och visar hur de ska göra. Jag använder i princip bara magnetfunktionen när jag filmar.

 

Vad roligt att höra!

 

– Ja, varje vecka hittar jag faktiskt nya sätt att använda och fästa skalet på. Exempelvis när vi kör crossfit, cirkelträning. Då placerar jag mobilen på buren så att jag och kunden har koll på tiden. Det underlättar på alla maskiner ­– då undviker man det där med att lätt vila för länge.

mobil-magnet-maskin

Hur använder du mobilen privat?

– Det är mest att jag ringer, sms:ar och är inne på sociala medier. Sen har jag tider då jag svarar på kommentarer och meddelanden. Oftast på morgonen, lunch och vid 19 på kvällen. Därefter försöker jag vara offline. Då jag tycker om att laga näringsrik mat så checkar jag ofta nya recept. Då brukar jag fästa mobilen på kylskåpet under matlagningen.

 

Tycker du det är viktigt att ha ett skydd på mobilen?

– Ja gud ja. Jag tappar den hela tiden. Jag har till och med tappat den i toaletten två gånger, säger han och skrattar.

Det är ju synd att det inte håller för just det ändamålet. Men i övrigt tycker Staffan att skalet skyddar bra:

– Det är slittåligt och sen så gör det sig också snyggt på bild i insta-flödet. Det gillar jag!

 

Vilket skal använder du från Marvêlle?

– Det svarta, med croco och guld (N301 Ballroom black croco). Tidigare hade jag en korthållare, men nu använder jag den tillhörande plånboken. Och jag gillar att jag kan ta av skalet när jag vill lämna plånboken i väskan.

 

Om man är intresserad av att boka PT-cochning online, hur kontaktar man dig?

– Enklast är att mejla mig på ptstaffan@gmail.com. Jag brukar ta emot 10 kunder per månad för PT-online.

 

[/col]

[/row]
[section label=”Media Right” bg_color=”rgb(193, 193, 193)” bg_overlay=”rgba(255, 255, 255, 0.85)” padding=”60px”]

[row style=”large” v_align=”middle”]

[col span=”6″ span__sm=”12″ align=”left”]

Staffans fem tips för att komma igång med träningen:

 

  1. Försök hitta en träningsform som du gillar. Du måste inte träna så som dina vänner tränar. Prova dig fram! Oftast kan det vara just den träningsformen som du inte trodde att du skulle gilla som du faktiskt fastnar för.

     

  2. Köp schyssta träningskläder. Det är inte viktigt, men såklart ett plus att känna sig snygg när man tränar.

     

  3. Våga ta hjälp av en kompis eller tränare om du tycker det är svårt. Jag har också haft en PT. Alla behöver en push!

     

  4. Börja inte för hårt och sätt inte för höga mål. En sak i taget. Som träning först, kost sen exempelvis. Och kom ihåg att fem minuters träning är bättre än ingenting alls. Det viktiga är att man gör det.

     

  5. Hitta en balans och lyssna på kroppen. Du behöver inte sätta världsrekord varje pass.

[gap height=”50px”]

JUST NU! Använd kod PTSTAFFAN30 så får du hela 30% rabatt på ditt köp på vår hemsida! 

*Gäller fram till och med 13 Augusti 2018 kl. 23:59. Kan ej kmbineras med andra erbjudanden. Min köp 300kr.

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”71334″]

[/col]

[/row]

[/section]
[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[title style=”center” text=”PT Staffans MARVÊLLE-favorit” icon=”icon-heart”]

[ux_products type=”row” columns=”2″ animate=”fadeInUp” ids=”73098,60913″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[title style=”center” text=”Följ PT Staffan på instagram” icon=”icon-instagram”]

[ux_instagram_feed username=”pt_staffan” photos=”12″ caption=”0″ col_spacing=”xsmall” columns=”3″ depth=”1″]

[/col]

[/row]