[row]

[col span__sm=”12″]

Trött på att sällan få till en bild som gör dig rättvisa? Lugn bara lugn, med de här knepen får du garanterat en selfie on fleek!

 

En sak är vi nog alla överens om: att be en kompis eller trött familjemedlem att knäppa av en bild kan ibland vara förödande för självförtroendet. Som när vinkeln blir helt fel, kamerans minne plötsligt är fullt, vinden i håret sviker och framförallt – din min hinner bli allt mer ansträngd för varje bild som tas. Så fear no more, en selfie är den perfekta lösningen. Särskilt när den kan tas längre bort än vad armen räcker… Men vi tar det från början!

 

Knep som boostar din selfie

 

1. Self-(i)esteem

Grunden till en riktigt bra selfie ligger i din egen självkänsla, eftersom det du känner på insidan såklart speglar av sig på utsidan. Men vi kan omöjligt känna oss på topp jämt – och då kan ett fototrick vara lösningen. Tricket stavas ”the squinch” och går ut på att höja ögats undre del (ja du läste rätt) och låta ögonlocket falla ner lite. Resultatet blir din mest förföriga blick. Självsäkerhet kommer från ögonen – på Youtube finns en rad tutorials på hur du får till det och här är vår favorit. Lycka till!

 

2. Rätt ljus

Självklart kan du bli din egen mästerfotograf och investera i riktiga studiolampor… Men känns det lite väl hardcore? Eller vill du kanske undvika blixten? Anamma det perfekta dagsljuset och jobba med det – inte mot. Alltså är en selfie med ryggen mot fönstret ingen vidare hit. För att få fram ditt mest fabulösa jag – ha ljuset mot ansiktet.

 

[ux_image id=”70469″ image_size=”original” width__sm=”100″ height=”550px”]


3. Spegel spegel…

Precis som i selfie-knepet ovan med ”the scuinch” kan också ett smart knep vara att hitta din ”snygg-sida”. Alltså den vinkeln du känner dig som snyggast i. Öva framför spegeln och testa därefter att ta en selfie från den rätta vinkeln.

 

4. Filter i all ära…

…men med lite bildredigering så kommer du ännu längre! För dig som är nybörjare finns en rad användarvänliga redigerings-appar som är enkla att komma igång i. Exempelvis VSCO och Facetune. Exponering, färgtoner, kontrast och skärpa är superkul att leka loss med. I Facetune kan du till och med fixa till en trovärdig fuskbränna som får dig att se solkysst ut oavsett årstid. Trevligt!

 

5. Skippa selfie-pinnen

Är det verkligen en selfie? Är det någon som tagit bilden? Har du stått modell i en photoshoot med proffsfotograf? Med den rätta miljön som bakgrund, exempelvis på stan, är det omöjligt att veta! Hemligheten är så enkel som att du tar en bild på en bits avstånd med självutlösaren. Och nu finns en lösning där du både slipper arrangemanget med att luta telefonen mot ett ostadigt föremål och/eller använda den förlängda armen.

 

selfie-knep-lyktstolpe-magneto

”Sluta skämma ut dig med din löjliga pinne på resan” skriver tidningen RES och fortsätter: ”Det svenska företaget The Craaft Legacy har tagit fram mobilskalet Marvêlle med en inbyggd magnet som du kan fästa på till exempel en lyktstolpe och på så vis ta en selfie på stan utan att få med en omänskligt lång arm i bild.”

 

Utmana dig själv – bara fantasin sätter gränser! Låt din selfie nå nya höjder med den magnetiska funktionen, Empowered By Magneto, i MARVELLÊs produkter.

 

Våra toppsäljare

Skaffa din idag för bättre selfies!
[ux_products style=”normal” col_spacing=”normal” products=”4″ orderby=”sales” text_size=”xsmall”]

[/col]

[/row]